Welke van onze drie trainingen sluit het best aan bij jouw wensen?

Zie ook onze speciale workshops voor mediators.

Basistraining Effectief Communiceren via Social Media

Praktische groepstraining die op toegankelijke wijze laat zien hoe je met relatief eenvoudige ingrepen meer rendement haalt uit je social media-activiteiten.

Meer info

Training LinkedIn-Marketing

Ontdek de enorme kansen en mogelijkheden die het zakelijke netwerk LinkedIn jouw organisatie te bieden heeft en meld je aan voor deze praktische groepstraining.

Meer info

Training Crossmediaal Projectmanagement

Maak jezelf de principes van projectmanagement methodes eigen en leer ze toe te passen op de complexe realiteit van crossmediale mediaproducties in je eigen praktijk.

Meer info

Het startpunt van elke social media-uiting is het ‘Waarom’.

In de rij voor een iPhone

In deze TED-lezing ontvouwt Simon Sinek een eenvoudig, maar uiterst krachtig model om te komen tot inspirerend leiderschap dat begint met de ‘Gouden Cirkel’ en de vraag “Waarom?” Zijn voorbeelden bevatten Apple, Martin Luther King en de Wright Brothers. Zijn lezing is de derde best bekeken video ooit op TED.

Onze social media-trainingen helpen je je doelen te bereiken.

Basistraining Effectief Communiceren via Social Media

In deze basistraining leer je hoe je tot een complete sociale media-aanpak komt. Uiteraard word je eerst helemaal bijgepraat over de laatste trends en ontwikkelingen op social media-gebied zodat je een afgewogen keuze kunt maken uit het enorme aanbod op dat gebied.

Je doel bepalen

Vertrekpunt van elke social media-aanpak is het waarom. Wat wil je er als organisatie mee bereiken? Wil je via social media je naamsbekendheid vergroten of juist je producten of diensten onder de aandacht van je klanten brengen (lead generatie)? Of is het je te doen om het geven van informatie en voorlichting?

Je doelgroep(en) in kaart brengen

Essentieel is het in kaart brengen van je doelgroep(en). Na het opstellen van een doelgroep analyse maak je kennis met storytelling en andere beproefde communicatietechnieken uit de film- en mediawereld. Je leert met andere woorden de zojuist geformuleerde communicatiedoelstellingen te vertalen naar pakkende statements op voor jouw organisatie relevante media en kanalen. Je zult ervan versteld staan hoezeer je communicatie-uitingen met een paar relatief eenvoudige ingrepen aan zeggingskracht winnen.

Direct aan de slag

In de training komen succesvolle voorbeelden uit binnen- en buitenland voorbij. Verder ga je intensief aan de slag met door jezelf ingebrachte cases. Aan het eind van de training heb je dus meteen al de eerst stappen gezet op weg naar een nieuwe social media-aanpak. Je plukt zo direct de vruchten van je inspanningen. Voor teams is de training een ideale manier om een concrete case bij de horens te vatten. Aan het eind heb je een plan van aanpak in handen waarmee je als organisatie meteen aan het werk kunt.

Over de trainer

Trainer Gert Hindriks heeft als journalist meer dan 15 jaar ervaring met het ‘vertalen’ van complexe informatie naar begrijpelijke beelden en verhalen die een groot publiek aanspreken. Als ervaren projectleider en eindredacteur weet hij bovendien wat er personeel, financieel en organisatorisch bij komt kijken als je je (social media) plannen in de praktijk brengt.

PRAKTISCHE INFORMATIE

In deze training doorloop je de verschillende fasen van een social media-campagne: van het formuleren van je campagnedoelen en doelstellingen tot het vaststellen van je doelgroep(en), tone-of-voice, merkbelofte en keuze van je social mediaplatforms.

Theorie en praktijk

Theorie en praktijk wisselen elkaar af. We pakken een of meerdere praktijkcases van je bedrijf en kijken stapje voor stapje hoe we je boodschap nog krachtiger, authentieker en effectiever kunnen maken.

Programma

 • Overzicht laatste trends en ontwikkelingen
 • Quickscan van je organisatie
 • Je social media-profiel optimaliseren
 • Doelgroep analyse maken en een creatieve briefing opstellen
 • Selectiecriteria opstellen bij het bepalen van je social mediakanalen
 • Sociale media inzetten als drager van je boodschap, merk of missie
 • Een aansprekende en effectieve campagneboodschap creëren m.b.v. technieken als storytelling
 • Samenhang aanbrengen in alle verschillende media-uitingen, platforms en kanalen

Voor wie?

Voor iedereen in een bedrijf of organisatie die met social media te maken heeft.

Voorkennis: geen specifieke voorkennis vereist

Soort training: Groepstraining (4-10 personen)

Duur: 1 tot 3 dagdelen (afhankelijk van voorkennis en beoogde resultaten)

Locatie: In overleg

Kosten: Vraag een offerte aan

Trefwoorden: Facebook, Twitter, LinkedIn, social media strategie; crossmediale formatontwikkeling; storytelling; social business.

Vraag nu een offerte aan!

Training LinkedIn-Marketing

Al veel bedrijven en organisaties hebben de kracht van LinkedIn ontdekt. In Nederland telt dit zakelijke netwerk maar liefst meer dan 4 miljoen profielen. Er is bijna geen land ter wereld wat zoveel actieve gebruikers trekt. Met zo’n 2,7 miljoen unieke bezoekers per week (300.000 per dag) is LinkedIn populairder dan sites als Markplaats of NU.nl.

Zakelijke kansen

De tijd dat LinkedIn voornamelijk gebruikt werd als een adressenboek of vacaturesite ligt ver achter ons. Maar liefst tachtig procent van de bezoekers op LinkedIn zegt vooral op zoek te zijn naar business insights en andere zakelijke informatie. LinkedIn is daarmee een ideaal platform voor bedrijven en andere organisaties om zich zakelijk te profileren (B2B) en nieuwe kansen te creëren.

Wie wil je bereiken?

In de training beginnen we altijd met te kijken naar de doelgroepen die je wilt bereiken en de boodschap die je wilt overbrengen. Vervolgens ga je de vertaalslag maken naar de dagelijkse praktijk van jouw organisatie.

Werkzaamheden inplannen

We laten je zien hoe je het publiceren op LinkedIn op een eenvoudige, tijds-efficiënte manier kunt inplannen in je eigen werkzaamheden en die van je collega’s.

Waar schrijf je over?

Een ander onderdeel van de training gaat over wat je vertelt. Waar schrijf je over? Je zult ervan versteld staan hoezeer het toepassen van een eenvoudige technieken als storyteling de impact van je berichten enorm vergroot.

Samenhang andere (social) media

Uiteraard kijken we ook hoe je LinkedIn gebruikt in samenhang met andere social media-platforms, je eigen website en je advertentie- en marketing uitingen (paid, owned en earned media).

Praktische training

De training is allereerst een uiterst praktisch training. Het is erop gericht dat je na afloop er meteen mee aan de slag kunt.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Intensieve training waarin je kennis maakt met de mogelijkheden die het zakelijke netwerk LinkedIn organisaties te bieden heeft.

Programma

 • Doelgroep, boodschap en tone-of-voice bepalen
 • De drie bouwstenen van het sociale medianetwerk LinkedIn: personen, bedrijven en groepen
 • Succesvolle voorbeelden uit binnen- en buitenland
 • LinkedIn als netwerk-tool gebruiken
 • LinkedIn in samenhang met je andere media-uitingen, platforms en kanalen inzetten
 • Quickscan van je LinkedIn-profiel
 • Praktisch inplannen en content-agenda opstellen

Voor wie?

Voor iedereen in een bedrijf of organisatie die met social media te maken heeft.

Voorkennis: geen specifieke voorkennis vereist

Soort training: Groepstraining (4-10 personen)

Duur: 1 tot 3 dagdelen (afhankelijk van voorkennis en beoogde resultaten)

Locatie: In overleg

Kosten: Vraag een vrijblijvende offerte aan

Trefwoorden: Facebook, Twitter, LinkedIn, social media strategie; social business.

Vraag nu een offerte aan!

Training Crossmediaal Projectmanagement

Crossmediale producties zijn complexe operaties die veel vergen van een projectleider. Hoe meer media, hoe lastiger te managen. In deze training leer je de bouwstenen van projectmanagement kennen en toepassen op de complexe realiteit van crossmediale mediaproducties uit je eigen praktijk.

Omgaan met conflicten

Dat het managen van crossmediale producties een uitdagende klus is, staat buiten kijf. Crossmediaal werken betekent per definitie dat er meerdere partijen, vanuit verschillende afdelingen, invalshoeken en mediadisciplines bij betrokken zijn. Meerdere media betekent ook meerdere deadlines, uiteenlopende belangen, aparte budgetten en budgetetteringsystemen, om maar wat te noemen. Conflicten en misverstanden liggen continu op de loer.

Businesscase vaststellen

In de training leer je grip te krijgen op dit soort processen die op het eerste gezicht lastig te sturen lijken. Een van de belangrijkste principes van projectmanagement is bijvoorbeeld het klip en klaar vaststellen van het doel van je project; de businesscase. Wat willen we ermee bereiken? Wat moet er klaar zijn aan het eind? Welke financiële kaders zijn er? Hoe gaan we met risico’s om?

Wat leer je?

Aan het eind van de training weet je hoe je een projectvoorstel formuleert, hoe je alle betrokken partijen (intern en extern) op één lijn te krijgt en hoe je de risico’s inzichtelijk en beheersbaar maakt.

PRAKTISCHE INFORMATIE

In deze training leer je de bouwstenen van projectmanagement kennen én hoe je ze toepast op de complexe realiteit van crossmediale mediaproducties in je eigen praktijk.

Programma

 • Opstarten van het project en het opstellen van een projectplan
 • Bijzonderheden van crossmediaal projectmanagement
 • Rol van de opdrachtgever(s), projectleider en projectmedewerkers
 • Samenstelling projectteam
 • Faseren, beheren en planning van het project
 • Omgaan met risico’s (en kansen)

Voor wie?

Projectleiders (of projectleiders in spé) van organisaties die crossmediaal werken of dat van plan zijn.

Voorkennis: Ervaring met crossmediale projecten

Vorm: Groepstraining (4-10 personen)

Trainingsduur: 2 dagen

Locatie: In overleg

Kosten: vraag een vrijblijvende offerte aan

Trefwoorden: crossmediaal projectmanagement; crossmedia

Vraag nu een offerte aan!