De sensatie in de Formule 1-racerij is op dit moment Max Verstappen. Als zoon van ex-autocoureur Jos Verstappen is hij met zijn 17 jaar de jongste autocoureur uit de geschiedenis van de Formule 1. Alom wordt zijn talent geroemd, vooral zijn technische kennis en beheersing van de raceauto is fenomenaal. Hij weet in het bochtenwerk net even een fractie van een seconde later dan andere renners te remmen en net iets vroeger dan de anderen weer gas bij te geven. Bij de snelheden op de racecircuits heb je het dan al gauw over meters voorsprong. Het verschil tussen winnen of verliezen.

Verstappen begon op jonge leeftijd met karten en vond in zijn vader Jos een fantastische leermeester. Allemaal omstandigheden waardoor zijn talent zo snel aan de oppervlakte kon komen. In de Volkskrant werd naast deze factoren nog een andere verklaring voor zijn stormachtige opkomst gegeven: tussen zijn 6e en 14e speelde hij vaak Formule 1-spellen op de Playstation. De belangrijkste racecircuits in de wereld kent hij met andere woorden al uit het hoofd.

Het is weer zo’n voorbeeld van hoe de virtuele wereld met de echte wereld verweven is geraakt, zeker voor een digital native als Max Verstappen. Wordt vervolgd.

Foto: Joe McGowan (Flickr).